The Oasis

The Oasis

The Oasis

Screen Shot 2016-06-09 at 15.46.56

 

We are delighted to have completed our design for The Oasis, a new centre for children and young people who need an alternative to mainstream education. Children who find themselves excluded or at risk of exclusion are often placed in ‘Pupil Referral Units’ or ‘Short Stay Schools’. After visiting several and talking to children, staff and parents we decided to try something different that would best meet the needs of such a learning community. The spatial design emphasises, creates and supports opportunities  for learners to actively take responsibility for their own learning in a trustful, therapeutic environment. Lines are blurred between indoor and outdoor spaces and the free flow of people through the spaces will promote learner centred activities that will enable the development of self esteem, confidence and the skills required for inspired learning and teaching and for children and young people to develop a deep understanding of how to learn. This 21st century development is an exciting new concept that will help ensure all children have access to an education that enables them to achieve their fullest potential.

Those who look for the laws of Nature as a support for their new works collaborate with the creator.

Antoni Gaudi

 

Screen Shot 2016-06-09 at 15.46.40

About the Author